Ouderdom komt met gebreken

Niks aan de hand, mensen… gewoon doorlopen. We kunnen verder met ons leven en ons richten op belangrijkere zaken. Henk Krol heeft duidelijkheid gegeven: hij kan zich het lijstje van z’n subsidieaanvraag niet herinneren. Oh wacht, hij zei het iets anders: hij ‘herkent’ het lijstje niet.

In 2006 probeerden Krol en zijn stichting een kleine vier ton los te peuteren van gemeentelijke overheden met een lijstje uitgaven dat er uit ziet alsof iemand het op een zolderkamertje op een typmachine heeft zitten verzinnen. De aanvraag werd afgewezen (naar ik hoop) omdat geen enkel bedrag op de lijst op wat voor manier dan ook onderbouwd was. De activiteiten van de stichting zullen allemaal best geld gekost hebben, maar je stelt zo voor dat een ambtenaar op een gegeven moment iets gaat vragen als: “Zijn hier ook bonnetjes van?” Komt nog bij dat men subsidie aanvroeg voor zaken die in het verleden hadden gespeeld, terwijl over het algemeen ondersteuning wordt gevraagd voor uitgaven die in de toekomst worden verwacht, Een en ander wekt de indruk dat de stichting naar middelen heeft gezocht om een tekort aan te vullen.

Krols reactie op deze nieuwe rel rond zijn persoon is weer een juweeltje: hij herkent het lijstje niet. En passant graaft hij nog even een kuil voor zichzelf door toe te geven dat er inderdaad fouten zijn gemaakt bij de stichting wat betreft subsidies. Niet een, maar misschien wel honderd. Ik probeer me een gesprek voor te stellen met m’n vriendin nadat ze een verdacht mailtje van een andere vrouw in m’n mailbox ontdekt. “Lieverd, ik geef toe dat er fouten zijn gemaakt. Niet een, maar misschien wel honderd. Maar dit specifieke mailtje herken ik niet”.

Al die vergeetachtigheid… tragisch is het. Net als wanneer je oma zich niet meer kan herinneren of ze nu wel of niet boodschappen heeft gedaan. Het erge is dat je weet dat het een glijdende schaal is. Een kwestie van tijd voordat Krol naakt een persconferentie geeft omdat hij vergeten is zich aan te kleden. Voor je het weet vergeet hij pensioenafdracht te doen voor zijn medewerkers. Of het wordt onduidelijk wie er nu de post opent op zijn kantoor, hijzelf of zijn secretaresse.

Hij wordt natuurlijk al een dagje ouder, onze Henk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *