Van niet bestaande straaljagers en dingen die voorbij gaan…

Terwijl de natie gebiologeerd is door een volkomen nietszeggend debat in de Tweede Kamer waar alle betrokken politici precies datgene zeggen wat je verwacht dat ze gaan zeggen, gebeuren er spannende dingen in Volkel. Daar wil de plaatselijke bevolking namelijk alles weten over de JSF – hoeveel geluid het ding maakt, hoe vaak per dag hij gaat overvliegen en wat dies meer zij.

Het fascineert me in hoge mate dat terwijl er op van alles en nog wat wordt bezuinigd en de wereld in brand staat, de bevolking van een klein dorp in Brabant zich zorgen maakt over een vliegtuig dat niet bestaat. Waar gaat de volgende politieke avond in Volkel over? Over het toenemende drugsgebruik in Narnia?

Je kunt natuurlijk van alles vinden over de JSF. Dat het een enorm geldverslindend project is bijvoorbeeld. Of dat de Nederlandse luchtmacht voor minder geld betere vliegtuigen had kunnen krijgen die inmiddels daadwerkelijk al in de lucht hadden kunnen zijn. Of dat degene die voor de JSF gekozen heeft dat blijkbaar heeft gedaan omdat de directeur van Lockheed in het bezit was van een video waarop de betrokken minister in een Jacuzi zit met Satan.

Wat je in ieder geval niet hoeft te doen, is je dingen afvragen over wat er gaat gebeuren als het ding ooit boven Nederland vliegt. Ik ben er namelijk vrij zeker van dat ik dat niet meer ga meemaken. Immers, ik ben nu 37 en de gemiddelde Nederlandse man wordt 76. Geen haar op mijn hoofd die geloofd dat dat kreng vóór 2043 geleverd wordt.

En als hij al uitgeleverd wordt, vliegt hij alleen bij goed weer… en overdag… en binnen een straal van 5 kilometer van een landingsbaan… en zonder wapens… je weet wel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *